“Green Cities” – Konsultanti analiziraju stanje okoliša i prostornog uređenja Zenice

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) je u sklopu velikog projekta “Green Cities” izradila posebnu web stranicu namijenjenu prezentovanju svih gradova podržanih u ovom projektu.

Kao jedan od gradova za koje je u fazi izrade akcioni plan, u odjeljku “Priče o našim gradovima” na ovoj web stranici prezentovan i Grad Zenica. Priču o našem gradu, kao i praćenje daljih aktivnosti i vijesti u sklopu ovog projekta možete pratiti na linku:

http://www.ebrdgreencities.com/our-city-stories/zenica/

Nakon početnog sastanka i procesa prikupljanja podataka i analize istih, u januaru 2019. godine se očekuje prioritizacijska misija konsultanata na kojoj će se analizirati sveukupno stanje okoliša i prostornog uređenja, te odlučivati o prioritetima kada je u pitanju djelovanje.

Gradska uprava Zenica ovim putem izražava veliku zahvalnost EBRD-u zbog uključivanja našeg grada u ovaj projekat, kao i konsultantima koji vrijedno rade na realizaciji istog.  Uvjereni smo da će projekat “Green Cities” u velikoj mjeri poboljšati kvalitet života u Zenici i prigradskim naseljima.