Gradonačelnik Fuad Kasumović održao sastanak sa predstavnicima N/FS BiH

Gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović, danas je održao sastanak  sa predstavnicima Nogometnog saveza BIH.

Na dnevnom redu bile su tri teme. Nogometni savez BIH zainteresovan je za proširenje  kapaciteta za trenažni proces i smještaj ekipa u Trening centru u Zenici. Sačinjen je i idejni projekat čijom bi realizacijom bilo omogućeno odigravanje većeg broja UEFA razvojnih turnira za mlađe kategorije i zvaničnih utakmica bh. selekcija.

Takođe razgovaralo se i o nastavku  rekonstrukcije i proširenja stadiona Bilino polje, to jest južne tribine. Ovaj projekat se radi u saradnji sa UEFA I FIFA. Izražena je želja da se utakmice kvalifikacija za EURO 2020. godine igraju na stadionu Bilino polje. Prva od planiranih je 26.marta, naredne godine sa Grčkom.

„U Nogometnom savezu su zadovoljni dosadašnjom saradnjom sa Zenicom. Ja kao gradonačelnik smatram da je dobro što se Trening centar nalazi u Zenici. Jer u ovaj grad dolaze na desetine i stotine nogometaša i reprezentacija. Borave tu, treniraju, obilaze grad i upoznaju ga. Puno je to bolje nego da druge „Mittale“ pravimo,“  – izjavio je gradonačelnik  Fuad Kasumović,  nakon sastanka u gradskoj upravi.

Iz nogometnog saveza BIH izrazili su spremnost  da „Zmajevi“ i dalje utakmice igraju na Bilinom polju. Gradonačelnik Fuad Kasumović  je naglasio da će grad Zenica i dalje podržavati projekte Nogometnog saveza BIH.  (M.P)