Ski klub “Zenica 2010” u novoj takmičarskoj sezoni sa 15 mladih skijaša

Ovogodišnja skijaška sezona u BIH biće otvorena 16. decembra takmičenjem na  Ravnoj planini.

Radi se o takmičenju za starije kategorije. Ski klub „Zenica 2010“ u ovogodišnju sezonu ulazi sa ekipom od 15 mladih skijaša. Ekipu će predvoditi dvoje najtalentovanijih, Alen Bičakčić i Darja Duraković. Veći dio priprema obavljen je na glečerima u Austriji, dok jedan dio ekipa trenira na Ravnoj planini.

„Mi smo većinom opredjeljeni za djecu do 16 godina. U našoj zemlji je teže držati kontinuitet za starije kategorije. Imamo Elvedinu Muzaferija koja se takmiči u starijim kategorijama. Ona već 21.decembra ima nastup na Evropa kupu u Austriji, gdje će nastupiti u Super G i spustu. Što se tiče djece imamo 15 takmičara, nešto više nego prošle godine. Tu su Luka Dodik, Lejla Hasanica. Ena Blažević i drugi. Očekujemo dobre rezultate u ovoj sezoni“, – izjavio je trener Ski kluba „Zenica 2010“ Jure Miljak.

Pet članova SK Zenica 2010, Denis Bičakčić, Din Pripoljac, Dženan Malkić, Doris Miljak i Faris Hodžić, stekli su učiteljske licence, tako da osim takmičenja mogu skijanju podučavati i mlađe skijaše.

Ski klub Zenica 2010, predao je aplikaciju Ski savezu BiH za organizaciju  Otvorenog prvenstva SK Ze -2010, koje je planirano da se održi 12. i 13. januara na Ponijerima. (M.P.)