“ZENICA ADVENTure”: Sutra otvaranje „Zimskog grada“ u srcu Zenice

Centralni gradski Trg Alije Izetbegovića, od sutra, 09. decembra, postaje središte svih zimskih i blagdanskih zbivanja tokom narednih mjesec i pol dana u Zenici.

Svoja vrata za sve posjetitlje otvara „Zimski grad“, koji će na prostoru oko Robne kuće „Bosna“ ponuditi brojne sadržaje, od takozvanih adventskih kućica sa raznovrsnom ponudom za prolaznike i posjetitelje „Zimskog grada“, do kazališnih, muzičkih, zabavnih i drugih sadržaja za sve uzraste, kao i TV i radio studija RTVZE na otvorenom, uz aktivno učešće prolaznika, naših sugrađana, i naše dijaspore koja je u velikom broju u svom gradu tokom novogodišnjih praznika.

Srce Zenice ukrašeno je novom, ljepšom i modernijom novogodišnjom rasvjetom, postavljen je veliki adventski vijenac, a uskoro će biti postavljena i okićena jelka visine sedam metara. Kruna događanja u „Zimskom gradu“ bit će spektakularni dvodnevni program, kojim ćemo ispratiti 2018. godinu uživajući u koncertima Crvene jabuke 30.12., te Enesa Begovića, Amela Ćurića i Envera Lugavića-Kiceta 31.12., koji nam obećavaju najbolju novogodišnju zabavu.

Manifestacija „Zenica ADVENTure“ realizuje se pod pokroviteljstvom gradonačelnika Zenice, Fuada Kasumovića i Gradske uprave, a tehnički realizuje RTV Zenica u kopordukciji sa Bosanskim narodnim pozorištem, JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata i Međureligijskim vijećem – Odborom za međureligijsku saradnju Zenica. Kompletna manifestacija će, na najbolji način, predstaviti Grad Zenicu onima koji budu imali priliku da isprate ove sadržaje.