RK Čelik: Pobjedom protiv Krivaje ostati u utrci za prvo mjesto

Nakon sedam uzastopnih prvenstvenih pobjeda rukometaši Čelika zaustavljeni su u osmoj utakmici. Poraženi su u Tuzli od Slobode sa 32:24.

Zenički ligaš odigrao je loše, a najviše problema zadavali su igrači koji su nekada nosili Čelikov dres, Skopljak i Kadić. Za trenera Seldina Rizvanovića to nije bio samo loš dan.

„Ne vjerujem u ispriku loš dan kada imate 21 promašaj direktnih šuteva na gol gdje smo izgubili loptu. Pored toga i 15 promašaja gdje je sudija vratio nama loptu. Kada se sve to sabere to je previše promašenih lopti. Na drugoj strani, imali smo i 14 tehničkih grešaka. Kada vam statistika to pokaže, onda to ispadne loš dan“ – kazao je o susretu sa Slobodom trener Rizvanović.

Već u narednom, 10.kolu, rukometaše Čelika očekuje još jedan derbi. U Arenu Zenica stiže do sada neporažena Krivaja. Pobjedom protiv Krivaje, Čelik ostaje u trci za prvo mjesto.

„Krivaja ima bržu i mlađu ekipu za razliku od Slobode. Igraju sličan rukomet kao i mi. Mislim da će presuditi trčanje i ko bude imao više kondicije i dužu klupu. Mi smo u blagoj prednosti, a tu je i domaći teren. Nama pobjeda otvara mogućnost da idemo dalje i da ostanemo u vrhu. Idemo na pobjedu“, odlučan je trener crveno crnih Seldin Rizvanović.

Prema najavama,u tim se vraća kapiten Adnan Begagić, dok je sa treninzima počeo i povrijeđeni Muhamed Ajanović. Derbi 10.kola Prve rukometne lige Federacije BIH u grupi Sjever, Čelik-Krivaja, igra se u subotu, 24.novembra, u Areni Husejin Smajlović od 18:00 sati. (M.Pripoljac)