Predsjedavajući Skupštine ZDK Jasmin Duvnjak okupio predsjedavajuće općinskih/gradskih vijeća

U sklopu programskih aktivnosti i sa ciljem ostvarivanja redovne komunikacije predsjedavajući Skupštine Zeničko-dobojskog kantona, Jasmin Duvnjak, održao je posljednji radno-informativni sastanak u ovom mandatu sa predsjedavajućim općinskih/gradskih vijeća u Zeničko-dobojskom kantonu.

Sastanak je realiziran sa ciljem unaprijeđenja dvosmjerne komunikacije i jačanja saradnje Skupštine Zeničko-dobojskog kantona sa lokalnim predstavničkim tijelima.

Jedna od glavnih tema bila je priprema Programa rada Skupštine za 2019. godinu. Općinskim vijećima i ostalim zainteresiranim subjektima ostavljen je rok do 5.decembra 2018. za kandidovanje prijedloga izmjena i dopuna kantonalnih propisa koji bi se razmatrali naredne godine. Predsjedavajući Duvnjak upoznao je prisutne i sa mandatnim izvještajem 2014-2018 o radu kantonalne Skupštine, naglasivši zadovoljstvo postignutim rezultatima rada i rejtingom u javnosti koji ima Skupština ZDK.

Ovom sastanku su prisustvovali:

  1. Jasmin Duvnjak, predsjedavajući Skupštine Zeničko-dobojskog kantona,
  2. Goran Bulajić, predsjedavajući Gradskog vijeća grada Zenica,
  3. Muhamed Jusufović, predsjedavajući Općinskog vijeća Žepče,
  4. Vedad Jusić, predsjedavajući Općinskog vijeća Breza,
  5. Ređo Seferović, predsjedavajući Općinskog vijeća Zavidovići,
  6. Senad Subašić, predsjedavajući Općinskog vijeća Tešanj,
  7. Mujo Avdić, predsjedavajući Općinskog vijeća Doboj jug
  8. Adis Čizmo, predsjedavajući Općinskog vijeća Vareš

Predsjedavajući općinskih vijeća Kaknja, Visokog, Olova i Maglaja su, uz opravdanje za svoj izostanak, podržali ovakve oblike institucionalne komunikacije i saradnje.

Stručna služba Skupštine ZDK