Završene aktivnosti na obilježavanju mjeseca zaštite od požara

?

Obilježavanje mjeseca zaštite od požara u Zenici počeo je 3. oktobra smotrom ispred Gradske uprave samostalne Službe zaštite i spašavanja sa odjeljenjima za zaštitu i spašavanje s visina, na vodi i od požara.

Nizom aktivnosti, kao što su vježbe zeničke Profesionalne vatrogasne jedinice, koje su realizovane po smjenama unutar jedinice, zatim informativno propagandnim aktivnostima u obdaništima i školama, prezentacijom opreme, malonogometnim turnirom Dobrovoljnog vatrogasnog društva, te smotrom svih profesionalnih vatrogasaca, tradicionalno je obilježen mjesec zaštite od požara u Zenici.

„Ovo je prilika da popularišemo vatrogasnu djelatnost i pokažemo gradu da su vatrogasci spremni da izađu i intervenišu jer oni imaju svakodnevne aktivnosti i zadatke na stručnom i kondicionom usavršavanju“, kazao je Midhat Serdarević, pomoćnik gradonačelnika Zenice za civilnu zaštitu. I na kraju još da dodamo da sa početkom sezone loženja postoji i veći rizik od požara, pa se građanima preporučuje da prekontrolišu i očiste dimnjake prije nego počnu koristiti iste kako mogućnost požara svela na minimum. (A.Sitnić)