Mladi ragbijaši Čelika nastupili na turniru u Splitu

Ragbi klub Nada organizirao je 14. oktobra  drugi po redu turnir u mini ragbiju za uzraste U6, U8, U10  i U12, u sjećanje na Mihovila Rađu.

U sklopu ovog turnira su nastupili mladi ragbijaši i ragbijašice iz Zenice, Sinja, Makarske rivijere i Splita. Ragbi Škola Čelik nastupila je sa četiri selekcije U6, U8, U10 i U12, sa ukupnim brojem od 50 takmičara. Selekcija U6 je u svojoj kategoriji igrala revijalne utakmice sa ekipama Nade i Makarske Rivijere, te uživala u ragbiju. Kategorija U8 nastupila je u grupi  sa selekcijama Nade i Makarske rivijere, i nakon izuzetno dobrih partija osvojila 1. mjesto u svojoj grupi. Kategorija U10 je osvojila 4. mjesto. Selekcija U12 osvojila je drugo mjesto nakon izvanrednih ragbi utakmica.

Važno je napomenuti da rezultati i plasman ovih selekcija Ragbi kluba Čelik pokazuje da trud, rad i zalaganje pokazuju prave rezultate. Mlade selekcije  RgK Čelik nastavljaju svoje nastupe već 28.10.2018., u sklopu takmičenja Dalmatinskog ragbi saveza na turniru koji će biti održan u Makarskoj.(M.P.)