Novi bend na BH muzičkoj sceni: Predstavljamo vam “BruhUuhu”

U Zenici je nedavno osnovan novi bend BruhUuhu, koji predstavlja pravo osvježenje na lokalnoj, državnoj ali i regionalnoj muzičkoj sceni.

Iako je novi bend, sačinjavaju ga članovi sa dugogodišnjim muzičkim iskustvom: Ernad Bihorac – vokal/gitara, Nermin Bihorac – Dj, Semir Solo  – udaraljke/vokal i Duško Kostić-bubnjevi.

O ovom bendu razgovarali smo sa Ernadom Bihorcem, koji nam je objasnio čudni naziv ovog sastava: Bruh ili kila je poseban slučaj hernije koji nastaje kada se unutrašnji organi ili crijeva istisnu kroz oslabljeni segment mišićnog tkiva. Eh sve to samo u uhu je BruhUuhu“,  kaže Bihorac.

Žanr kojeg trenutno preferira BruhUuhu je Industrial rock, uz primjese elektronske muzike. Međutim, članovi benda ne žele se ograničiti samo tim žanrom, pa najavljuju narednu pjesmu kao rock pomiješan sa Psy trensom.

Njihova nova pjesma se zove „Trust“, a dio teksta je „They want your trust.“, što znači: „Oni žele tvoje povjerenje“. Zanimalo nas je ko su ustvari „oni“, a Ernad kaže: „Pa svi oni koji žele nečije povjerenje kako bi ga iskoristili isljučivo u vlastite svrhe, odnosno, oni koje boli k…. za običnog čovjeka, onog koji ne pripada bogataško-političkim elitama.“

Spot za pjesmu je uradio Eldar Muhić, koji je ustvari vizualizirao ono što je BruhUuhu odsvirao i otpjevao. „Mislim da i on postaje već punopravan član benda, jer je plan da našu muziku vizualizira i u budućnosti.“ kaže za zenicainfo.ba Ernad Bihorac.

BruhUuhu će izbaciti veoma brzo novu pjesmu, koju će također pratiti video spot. Ukoliko vam se sviđa ono što radi BruhUuhu, možete ih pratiti na njihovim youtube, instagram i facebook profilima. „Oni koji žele da nas finansijski podrže, našu pjesmu mogu kupiti putem svih online platformi“ poručuju članovi benda. (A.Nikontović)

Pogledajte i spot za pjesmu “Trust”