RTV Zenica povlači projekat Političke arene

Zbog nepostojanja interesa kod političkih subjekata ovjerenih za predstojeće Opće izbore u našoj zemlji, nećemo realizovati Političku arenu, koju smo najavljivali za subotu, 29. septembar u Gradskoj areni Husejin Smajlović, kao dodatni krug debatnih emisija.

Angažovali smo sve svoje raspoložive resurse i potencijale kako bi uspio jedan ovakav nesvakidašnji televizijski projekat, zamišljen kao nešto novo, inovativno, jedinstveno i opšte prihvatljivo sa stanovišta publike, ali stranke, koalicije i nezavisni kandidati, ili nisu imali hrabrosti i volje da se javno suoče face to face sa svojim političkim protivnicima u trci za vlast, ili nisu dorasli ovakvom televizijskom izazovu.

Možda jednostavno smatraju da je dosadašnji način vođenja predizborne kampanje putem bilborda po banderama, fasadama i ogradama, pisanja samohvalnih saopćenja i plaćenih oglasa po društvenim mrežama, dovoljan vid komunikacije sa biračima ili nisu shvatili i razumjeli najbolje naše namjere.

Ono što smo mi htjeli je jednostavno omogućiti građanstvu da kroz otvoren dijalog uživo pred tv kamerama bolje upoznaju ljude koji traže glas birača na izborima 7. oktobra, vidjeti jesu li zaista dorasli pozicijama za koje se bore, kakva rješenja nude za probleme ove zemlje i njenih građana.

Možda smo kasno krenuli s realizacijom ovakve projektne ideje, ali u svakom slučaju nam je žao što projekat nije uspio jer je publika, prema našem mišljenju, uskraćena za istinski politički tv spektakl.

Mi nećemo odustati, Politička arena biće naša ponuda i za naredne izbore.

Tu smo zbog Vas i uvijek prije drugih.