U21 reprezentacija spremna za Švicarsku

“U-21“ nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra igra susret kvalifikacija za EURO 2019. godine, a protivnik je Švicarska. Nakon nekoliko dana priprema, danas je održana i press konferencija na kojoj je najavljena sutrašnja utakmica.

Mi trebamo da odigramo kvalitetnu utakmicu, a šta će ta utakimica donijeti ne znamo. Sa sigurnošću ne možete garantovati da ćete bilo koga pobjediti. Protiv nas je dobra ekipa, a mi moramo dati svoj maksimum kako bi došli do pozitivnog rezultata. Pritisak je na nama jer oni nemaju šta izgubiti i to je sigurno prednost za njih, kazao je uoči meča sa Švicarcima selektor Vinko Marinović.

Svakom igraču koji igra za nacionalni tim to mora biti čast. Što se utakmice tiče nadam se da ćemo dati sve od sebe, dati svoj maksimum kao i do sada i nadam se najboljem rezultatu, rekao je Marko Mihojević.

Prije svega želio bih iskoristi priliku i pozvati navijače da dođu i da nas podrže jer nam to znači mnogo. Svi smo svjesni važnosti utakmice i zato moramo izaći na teren i dati sve od sebe, kazao je Kerim Memija.

Meč BiH – Švicarska na programu je 7. septembra u 17:00 sati u Trening centru u Zenici, dok će 11. ovog mjeseca izabranici Vinka Marinovića gostovati u Ovidiuu selekciji Rumunije.(M.Pripoljac)