FOTO: “Ostajte ovdje”, prva pozorišna predstava na otvorenom

U Zenici je večeras po prvi put odigrana jedna predstava na otvorenom. Teatarski poetsko-muzički performans „Ostajte ovdje“ odigran je u središtu Zenice, u okviru ovogodišnjeg Zenica Summer Festa.

Studio Teatar, u koprodukciji sa Bosanskim narodnim pozorištem i u izvedbi višestruko-nagrađivanih glumaca i prvaka zeničke drame, postavio je na improvizovanim pozorišnim daskama jednu aktuelnu muzičko-poetsku predstavu, koja problematizuje odlazak velikog broja mladih ljudi i svojevrsni je omaž nekim od najvećih bosanskohercegovačkih pisaca.

U performansu „Ostajte ovdje“, koji je premijerno odigran na dakama Bosanskog narodnog pozorišta, u okviru Međunarodne kulturne manifestacije „Zeničko proljeće 2018.“, igraju Miki Trifunov, Faketa Salihbegović – Avdagić, Irfan Kasumović, Zlatan Školjić, Jasmina Šehanović i Nusmir Muharemović. Koncept i režiju potpisuje Nusmir Muharemović, dok je za vizuelni identitet zadužen Mirza Begović.

„Ostajte ovdje“ muzičko – poetski performans Studio Teatra u svojoj verziji na otvorenom prostoru produciran je u okviru ljetne manifestacije Zenica Sammer Fest.