Sanja Renić: Neću podržavati nejasne projekte za Zenicu

O razlozima za jučerašnje negativno izjašnjavanje  o rebalansu Budžeta, na sjednici Gradskog vijeća, oglasila se danas vijećnica Naše stranke, Sanja Renić.

„Nisam zaustavila reprogram Čelika, zato što se isti već nalazi u važećem Budžetu. Škola u Tetovu se, također, nalazi u važećem Budžetu, tako da konotacije ne stoje i služe u svrhu obmane javnosti.

Građani Zenice trebaju znati i prihvatiti da ja nisam član niti jedne koalicije u Gradskom vijeću, nego isključivo govorim o onome što je u duhu zakona BiH i u cilju zaštite interesa građana Zenice.

Moj zahtjev detaljnog obrazloženja stavki po pitanju rebalansa Budžeta nije bio da se isti odbije, nego da se decidno obrazlože sve predložene izmjene i dopune, kako bi svima bile jasne.

Jednostavno nisam željela dati svoj glas za sufinansiranje rada javnih preduzeća koja svakako građanima naplaćuju nezakonite paušale, kao niti za nepoznate projekte za koje Gradsko vijeće nikada nije donijelo odluku, niti je imalo priliku da razmatra njihovu realizaciju. Osim toga, nisam željela prihvatiti samovoljne transakcije o kupovini stadiona Papirne i Autobusne stanice, obzirom da Gradsko vijeće nikada nije donijelo takvu odluku, što je prema Statutu Grada obavezno“, kaže se u ovom saopštenju, uz opasku da je vijećnica Renić spremna prisustvovati eventualnoj vanrednoj sjednici na kojoj bi se ponovo raspravljalo o rebalansu Budžeta, ukoliko Gradska uprava i gradonačelnik sačine detaljna obrazloženja za svaku pojedinačnu stavku.

Renić naglašava da ne pristaje biti instrument političkih sukoba, te da će do kraja istrajati na poštivanju zakona BiH i zaštiti interesa građana Zenice.