FOTO: Nanosi zemlje i pijeska zatrpali kuću Kovačevića u naselju Babina rijeka

Građani zeničkog naselja Babina rijeka godinama proživljavaju prave drame nakon svakog jačeg kišnog nevremena, koje redovno rezultira potpunom blokadom putnih komunikacija u ovom dijelu grada. Domaćinstva smještena na padinskim dijelovima Novog naselja nerijetko tada bivaju odsječena od svijeta, a imanja i stambeni objekti pretrpe velike štete.

Enes Kovačević, čija je kuća smještena u gornjem dijelu naselja Babina rijeka, nakon današnjeg kišnog nevremena, satima je nastojao spasiti svoju imovinu. Prizemlje ove jednospratnice, gdje žive njegovi roditelji, majka i otac koji je nepokretan, potpuno je poplavljeno.

Nanosi zemlje, kamenja i pijeska zatrpali su okućnicu i lokalni prilaz sa glavne saobraćajnice, a gotovo cijeli donji sprat Enesove kuće je pod vodom. Sada mu je najvažnije da što prije očisti donji dio objekta od nanosa zemlje i pijeska, s obzirom da mu se otac kreće pomoću invalidskih kolica.

Enes je svjestan da je nevrijeme pogodilo i druge dijelove Zenice, ali se ipak nada pomoći gradske vlasti, s obzirom da je prilaz prema desetinama ovdašnjih stambenih objekata praktično blokiran. Nakon današnjeg kišnog nevremena, cesta je izrovana i uništena i ovaj dio Zenice praktično je odsječen od ostatka grada. (S.S.)