FOTO+VIDEO: Obustavljen saobraćaj u Crkvicama i na Autoputu A1 kod Bilješeva

Obilne kišne padavine, koje su danas popodne zahvatile šire područje Zenice, dovele su do odrona kamenja na kolovoz i prave vodene stihije na svim gradskim ulicama. Situacija je veoma složena na više dionica Autoputa A1, a blokiran je regionalni putni pravac Zenica – Vitez i petlja u naselju Lašva.

Zbog obilnijih padavina i poplavljenog kolovoza obustavljen je saobraćaj na autoputu A-1 Kakanj-Zenica, saopštio je BIHAMK.

Iz Operativnog centra MUP-a Zeničko-dobojskog kantona nam je saopšteno da je najsloženija situacija na dionici Autoputa A1, kod naselja Bilješevo, gdje su vodena bujica i nanosi blata potpuno blokirali saobraćaj.

Crkvice nevrijeme

Kružna raskrsnica u Crkvicama

Gepostet von Zenicainfo.ba am Freitag, 27. Juli 2018

Na ulicama Zenice situacija je veoma složena.

Podvožnjak u Blatuši je pod vodom, pa se saobraćaj odvija trotoarima. Situacija je veoma složena u više gradskih naselja, naročito u Crkvicama i na Bilmišću. U blizini kapije 2 Kantonalne bolnice, u vrlo kratkom periodu se formirala vještačka akumulacija, u kojoj je ostalo zaglavljeno jedno vozilo.

Kako saznaje ZenicaInfo, i u naselju Sviće, blizu Pehara, formiralo se pravo malo jezero, koje ugrožava tamošnje stambene objekte.