Đugum: NK Čelik je i administrativno spašen

Nakon dugotrajnih i mukotrpnih aktivnosti, Nogometni klub Čelik potpisao je reprogram duga sa Poreznom upravom. Sporazum predviđa da će Čelik svoje obaveze prema ovoj instituciji platiti u 120 rata i to u iznosu od 22.000 maraka mjesečno.

Konačno je Čelik spašen i administrativno. Spoprazum je potpisan na sedam miliona maraka i ako se tome dodaju kamate, Čelik se oslobodio oko osam miliona maraka dugovanja, kaže direktor Ismet Đugum.

Ipak, račun neće odmah biti odblokiran što znači da se strani igrači i dalje neće moći registrovati.
Deblokadu možemo očekivati vrlo brzo s obzirom da smo u pregovorima sa Upravom za indirektno oporezivanje i tamo ćemo napraviti reprogram tako da možemo očekivati deblokadu računa do kraja mjeseca i nakon toga ćemo moći registrovati ove prijavljenje igrače, strance, naglašava Đugum.

Javnost u Zenici, a samim tim i navijači su u proteklom periodu tražili da se završi priča o reprogramu i da klub krene pozitivnim stazama.
Ja od kad sam došao čuo sam samo da skandiraju reprogram, reprogram.! Morat će sad izmisliti neki novi slogan za navijanje, poručuje Đugum.

Korak ka ozdravljenju kluba je napravljen, nadati se samo da će uz reprogram klub servisirati i tekuće obaveze koje nisu male i da će višegodišnja borba za opstanak biti samo ružno podsjećanje za sve pristalice Čelika. (N.G.)