Enver Suljagić: Konkretan iskorak ka unapređenju položaja taksista u ZDK

Na nivou Udruženja taksi prevoznika Federacije BiH i Vlade Zeničko-dobojskog kantona dogovoreno je formiranje radne grupe koja će kroz potrebne sastanke razmijeniti stavove i usaglasiti materijal za izradu Odluke o načinu organizovanja taksi prevoza u ZDK.

Taksisti traže da se u novu odluku, na kojoj radi resorno ministarstvo, ugradi obaveza pribavljanja mišljenja njihovog udruženja kod utvrđivanja broja taksi prevoznika po općinama, da se javni pozivi za raspodjelu taksi stajališta odnose samo na nove taksiste ili promjenu stajališta, da se zabrani korištenje istaknute taksi reklame za prevoznike iz drugih kantona prilikom ulaska u ZDK, te da se predvidi i mogućnost prenosa dopunske taksi oznake u slučaju bolesti ili smrti vlasnika na bliskog srodnika.

“Ponudili smo da budemo partner Vladi ZDK i da zajedno instaliramo opremu kako bismo unaprijedili sigurnost i bezbjednost i taksi vozača i putnika. Učinili smo konkretan iskorak ka unapređenju položaja naših 450 članova u ZDK, a istovremeno ćemo kroz razvoj i korištenje aplikacije mojTAXI doprinijeti i razvoju turizma u ovom kantonu”, kazao je predsjednik ovog udruženja Enver Suljagić.