Proširena sjednica Upravnog odbora Udruženja poslodavaca FBiH

XV proširena sjednica Upravnog odbora Udruženja poslodavaca u FBiH održana je jučer u prostorijama Impulsnog kreativnog centra Agencije ZEDA.

“Ovom prilikom razmatrane su inicijative Privredne komore FBiH za povrat uplaćenih sredstava na ime carine za uvoz mašina i opreme za proizvodnju, zauzeti su stavovi UPFBIH o tome šta poslodavci očekuju od vlast, razmotrene su inicijative za saradnju sa Prag d.o.o., imenovan je član i zamjenik Interresorne radne Grupe u vezi izrade Trećeg periodičnog izvještaja BiH po Međunarodnom paktu o ekonomskim, socijalnim i kulturnim pravima te su riješena tekuća pitanja”, saopštila je Agencija ZEDA.

Agencija ZEDA, Grad Zenica – Odsjek za lokalni ekonomski razvoj zajedno sa Udruženjem poslodavaca u FBiH, Grupacijom poslodavaca ZE-DO kantona i Udruženjem poslodavaca Grada Zenica (na lokalnom, kantonalnom i federalnom nivou) kontinuirano sarađuju i zajednički kreiraju povoljan poslovni ambijent u gradu Zenici i šire.

Na ovaj način želi se doprinijeti stvaranju uslova za nova radna mjesta i razvoj malih i srednjih preduzeća, kako bi ojačali konkurentnost domaće privrede.