FOTO: Prijem za prvake u Sportskim igrama Saveza RVI Federacije BiH

Povodom uspjeha kojeg su proteklog vikenda ostvarili na 15. Sportskim igrama Saveza ratnih vojnih invalida Federacije BiH održanim u Goraždu, gradonačelnik Zenice organizovao je prijem za ratne vojne invalide iz Zenice, članove reprezentacije Zeničko – dobojskog kantona.

Ovi reprezentativci ostvarili su pobjede u sjedećoj odbojci, streljaštvu, bacanju kugle i šahu. Njihov je uspjeh Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice, nagradio novčanim iznosom od 100 KM koje će biti uručene svakom pojedincu, učesniku sportskih igara, te je na taj način još jednom ukazao na značaj pružanja podrške ovoj kategoriji stanovništva.

“Vi nam svima trebate biti primjer kako se brane boje svoga grada i svoje domovine. Bili ste najhrabriji kada je to trebalo a danas ste najbolji ambasadori Zenice i BiH na sportskim terenima. Od srca vam u svoje i u ime Gradske uprave i građana Zenice čestitam na ostvarenim sportskim rezultatima. Gradska uprava je ove godine u budžetu osigurala do sada najveća sredstva za sport i rekreaciju osoba sa invaliditetom čime smo pokazali da podržavamo vašu resocijalizaciju, da cijenimo ono što ste uradili za državu i grad ali i pratimo ono čime se danas bavite”, rekao je između ostalog gradonačelnik Kasumović.

Gradonačelnik je podržao i nastup najboljeg zeničkog šahiste RVI Ahmeta Karalića na “Beograd Openu”, kao i kandidaturu grada Zenice za domaćinstvo 16. Sportskih igara Saveza RVI FBiH 2019. godine.

Reprezentativci su tom prilikom gradonačelniku Kasumoviću poklonili dva pehara i dvije medalje koji će krasiti kabinet. (B. Dorić)