Pomozimo bivšem borcu, Mirsadu Pehliću

Bivši borac Armije BiH, Mirsad Pehlić, prije desetak godina je napustio rodni Kakanj kako bi svojoj porodici obezbijedio bolje uslove za život. Put ga je odveo u Dalas, u SAD, gdje je radio za jednu prevozničku firmu. Posljedice teškog života ostavile su traga na njegovo zdravlje. Nedavno su mu otkazala oba bubrega i Mirsad je sada na dijalizi tri puta sedmično.

Mirsadovo stanje se iz dana u dan pogoršava, a njegova porodica pokušava prikupiti dovoljno novca za transplantaciju. Potrebno im je 100.000 američkih dolara, kako bi se Mirsad podvrgnuo trasplantaciji bubrega u Americi.

S obzirom da se Mirsad tokom cijelog rata borio u redovima Armije RBiH, Pehlići su animirali boračka udruženja i državne organe, ali su do sada uspjeli prikupiti svega 1.500 KM. Situacija je loša i novac moraju obezbijediti što je moguće prije, kako bi Mirsadu spasili život.

Mole sve dobre ljude da im u tome pomognu. Uplate su moguće putem računa na fotografiji, a otvoreni su i humanitarni brojevi telefona, koji će biti aktivni još kratko vrijeme, za BH Telekom, fiksnu i mobilnu mrežu.