FOTO: Izvještaj o posljedicama olujnog nevremena, u Novom Radakovu haos

Nakon jučerašnjeg olujnog nevremena, dio naselja Novo Radakovo izgledao je kao kakva  velika lokva. Silina kojom se ogromna količina kiše sručila na ovaj dio grada, jednostavno je onemogućila oticanje vode u odvodima. Srušio se dio ograde kojom je označen prostor za izgradnju budućeg parkirališta u ovom naselju, a obližnji kafić pretrpio je veliku materijalnu štetu. Nastradali su i automobili parkirani neposredno pored ograde, a jedno stablo je iščupano iz korijena.

Građani Novog Radakova organizovano su se pobrinuli za štetu nastalu nakon pljuska. Fotografije je na Facebooku objavio Andrija Petrović.

Jučer popodne, oko 16 sati, grad je pogodilo olujno nevrijeme, praćeno jakom kišom i vjetrom. Pogođena su naročito bila naselja Bilimišće i Radakovo.

Na kratko je došlo do saobraćajnog kolapsa, jer šahtovi nisu mogli primiti toliku količinu vode u kratkom periodu. Voda je tekla ulicama grada usljed čega je mjestimično dolazilo do prekida u odvijanju saobraćaja, saopštila je Kantonalna uprava Civilne zaštite Zenica.

Poplavljen je i podvožnjak na ulazu u Blatušu, kao i na ulazu u grad iz pravca Radakova.

Ponegdje su stabla pala na automoble, kao i na putne komunikacije. Poplavljene su prizemne i podrumske prostorije u raznim dijelovima grada, kao i u prigradskim i seoskim mjesnim zajednicama.

Nevrijeme je kratko trajalo tako da se stanje veoma brzo normalizovalo, saopštila je Kantonalna uprava Civilne zaštite Zenica.

foto: Ismir Pahuljko Sačak

Podvožnjak nakon pljuska, Zenica, 13. juli

Gepostet von Zenicainfo.ba am Freitag, 13. Juli 2018