Odgovor RK Čelika na saopštenje ŠR Čelik junior

Upravni odbor Rukometnog kluba Čelik Zenica održao je sjednicu i odgovorio na medijsko saopštenje Škole rukometa Čelik Junior da neće pristati na ucjenjivačke metode o promjenama koje oni traže. Posebno uvredljivim i neprihvatljivim smatraju činjenicu da su o tom jednostranom povlačenju iz Sporazuma saznali iz medijskih saopštenja.

Saopštenje Upravnog odbora RK Čelik prenosimo:

Iako nemamo namjeru ovim saopštenjem ulaziti u bilo kakvu daljnju medijsku prepisku i raspravu dužni smo, zbog svih ljubitelja rukometa i navijača RK Čelika, reagovati i odgovoriti na navode iznesene u saopštenju Škole rukometa Čelik Junior.

Prije svega, dužni smo obavijestiti javnost da je legalni i legitimni Upravni odbor RK Čelika na sjednici održanoj 11. jula 2018. godine sa žaljenjem prihvatio Odluku Škole rukometa o povlačenju ”svojih” članova iz Upravnog odbora i odlučio: prihvatamo Odluku o prekidanju Sporazuma o saradnji i ništa nas ne može pokolebati – mi idemo dalje sa jačanjem i razvojem RK Čelika i rukometa u gradu, sa ostvarivanjem osnovih ciljeva koje je utvrdila Skupština i Upravni odbor Kluba (povratak u Premijer ligu BiH), sa ili bez novih članova Upravnog odbora!

Također smatramo da je nekorektno i neprofesionalno da o jednostranom povlačenju iz Sporazuma saznajemo iz medijskih saopštenja, što samo govori o profesionalnosti članstva Škole rukometa.

Sve navode iz saopštenja odbacujemo i poručujemo ljubiteljima sporta, posebno rukometa u našem Gradu – jedini problem je u tome što pojedinci iz Škole rukometa nisu uspjeli ostvariti svoj cilj i postaviti Vladu Zeljku za Šefa stručnog štaba, što su ucjenjivačkim metodama i pokušali realizovati, nakon što je Zeljko, poslije neuspješnog „izleta“ u Travnik, ostao bez posla.

Poručujemo da nikada nećemo pristati na takve metode, a posebno nipošto ne želimo mijenjati trenera, profesora Seldina Rizvanovića, koji je prema svim sportskim segmentima, ali i svim moralnim i ljudskim, ispunio naše planove i ciljeve, zašto je na kraju i dobio jednoglasnu podršku i Upravnog odbora i Skupštine Kluba.

Za kraj im poručujemo da je RK Čelik najuređeniji sportski kolektiv u gradu, uz funkcionisanje svih instituta Kluba.

Mi nismo profesionalna organizacija. Mi djelujemo na bazi dobrovoljnosti i ko želi pomoći – velika mu hvala! (izvor: RK Čelik)