Grad Zenica preuzeo pravo vlasništva nad Stadionom “Papirna”

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović i v.d. direktora Rudnika mrkog uglja Zenica d.o.o. Nevzet Vrškić potpisali su Sporazum o prenosu zemljišta i načinu izmirenja međusobnih obaveza.

Prema ovom Sporazumu, u vlasništvo Grada Zenica prelazi gradilište površine 1.786 m2 (rukometni stadion “Papirna”) i kuća i zgrada površine 117 m2, s pravom korištenja u korist Javnog preduzeća za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica.

“U februaru ove godine otvorili smo gimnastičku dvoranu Partizan na Papirnoj koja je kao i rukometni stadion bila oronula i tada sam najavio da ćemo se pobrinuti i za Papirnu. Ovaj dio grada jedan je od simbola Zenice, ima status nacionalnog spomenika BiH i žalosno je da posljednjih desetak godina ne služi svojoj namjeni, nego je postao mjesto od kojeg ljudi okreću glavu. Želimo Papirnoj vratiti stari sjaj, uljepšati ovaj dio grada i stvoriti pretpostavke da se na ovim terenima okuplja što veći broj djece i omladine”, kaže Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Svrha prenosa zemljišta sa Zavisnog društva RMU “Zenica” d.o.o. na Grad Zenica je privođenje istog namjeni korištenja za obavljanje sportskih aktivnosti. Vrijednost Sporazuma je 297.150 KM. (zenica.ba)