Udruženje taksi prevoznika Grada Zenice zatražilo smjenu ministra Fahrudina Brkića

U cilju adekvatnog i pravovremenog informisanja javnosti Zeničko-dobojskog kantona obraćamo Vam se u ime legalnih taksi prijevoznika Zeničko-dobojskog kantona, kako bi Vas obavijestili o propustima u radu ministra Fahrudina Brkića i njegovih pomoćnika, saopštilo je Udruženje taksi prevoznika Grada Zenice.

Skupština Zeničko-dobojskog kantona je usvojila incijativu koju su uputili taxi prijevoznici Zeničko-dobojskog kantona 24.04.2018, kojom bi se uveo red u taxi djelatnost na području Zeničko-dobojskog kantona.

Skupština je naložila Ministarstvu za prostorno uređenje promet i komunikaciju i zaštitu okoline da u roku od 30 dana dostavi prečišćeni tekst nove Odluke o taxi prijevozu Zeničko-dobojskog kantona. Predsjedavajući skupštine Jasmin Duvnjak nas je informisao da do današnjeg dana nije dostavljena prečišćena Odluka o taxi prijevozu.

Mišljenja smo da je ministar Fahrudin Brkić zloupotrijebio svoj službeni položaj, te sa svojim ostalim saradnicima ugrozio opstanak taxi službe u Zeničko-dobojskom kantonu.

Ovom prilikom Vas obavještavamo da ćemo tražiti smjenu ministra Fahrudina Brkića, te podnijeti krivične prijave protiv ministra Fahrudina Brkića, saradnika i ostalih NN lica.

Također obaviještavamo javnost da ćemo u skladu s zakonskim propisima organizovati proteste pred Vladom i Skupštinom Zeničko-dobojskog kantona, kako bismo zaštitili naše ustavom zagarantovano pravo-pravo na rad i pravo na život, saopšteno je.