Raspisan konkurs za novinarsku nagradu “Srđan Aleksić”

Mreža za izgradnju mira raspisala je konkurs za novinarsku nagradu “Srđan Aleksić” za profesionalno izvještavanje o marginalizovanim grupama u kontinuitetu i za razvoj društveno odgovornog novinarstva.

Konkurisati mogu organizacije civilnog društva iz Bosne i Hercegovine, kao i radne grupe koje djeluju u okviru PRO-Budućnost projekta, koje do 31. jula pošalju prijedloge emisija, medija ili novinarki/novinara koji profesionalno i u kontinuitetu izvještavaju o marginalizovanim grupama u bh. društvu i time doprinose rješavanju problema ovih društvenih grupa u praksi i razvoju društveno odgovornog novinarstva.

Na konkursu mogu učestvovati i novinari koji do 31. jula pošalju tekstove ili priloge o tematici pomirenja i kulture sjećanja, kojima se promoviše mir, suživot i razumijevanje među različitim entitetskim grupama u BiH.

Novinarska nagrada “Srđan Aleksić” biće dodijeljena 21. septembra na Međunarodni dan mira, a prijave se mogu slati na adresu: Helsinški parlament građana Banjaluka, Bana Lazarevića 21, 78000 Banjaluka ili na e-mail: nagrada@hcabl.org.

Ova nagrada se već petu godinu dodjeljuje u okviru USAID-ovog projekta PRO-Budućnost, saopšteno je iz Mreže za izgradnju mira.