Obilazak škole u Tetovu: S počekom školske godine useljenje u novi objekat

Nakon zavšenih svih procedura, prije mjesec i pol dana počeli su radovi na izgradnji novog objekta osnovne škole u Tetovu. Rok za završetak radova je 75 dana.

Vremenske prilike usporavaju izvođenje radova, ali predstavnici investitora su uvjereni da će se termin plan ispoštovati. Dugo je trajala pripremna procedura za početak radova na izgradnji novog školskog objekta u Tetovu. Roditelji su iskazivali nezadovoljstvo, ali nakon završetka svih procedura izvođač radova je prije mjesec i pol dana počeo sa radovima.

Mi kao finansijeri sa svoje strane smo sve poduzeli i samo mogu vremenski uslovi usporiti radove, ali se nadam da će za planiranih 75 dana biti gotova prva faza. Druga faza će biti puno lakša i smatram da će konačan rok za izgradnju školskog objekat biti septembar ili najkasnije oktobar, tako da pozivam roditelje na strpljenje, – rekao je Mensur Sinanović, Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta.

Direktorica škole Hasna Alihodžić je istakla da će učenici krenuti u novu školsku godinu u starom improvizovanom objektu, a kada se oknčaju svi radovi, preselit će u novi objekat.

Vrijednost radova iznosi oko 2,3 miliona maraka, a finansijer je Vlada Zeničko-dobojskog kantona. Podsjetimo dio starog objekta ove zgrade zatvorila je inspekcija jer je on postzao nesiguran i zbog toga se gradi potpuno novi objekat. (N. Glibo)