Amela Granić: Ovakva politika SBB-a za mene je neprihvatljiva!

Dosadašnja članica Saveza za bolju budućnost u Zenici i vijećnica u Gradskom vijeću, prim. dr Amela Granić podnijela je ostavku na sve dužnosti i funkcije, koje je obnašala u okviru ove stranke.

U današnjem saopštenju za javnost istakla je da je već duže vrijeme u okviru grupe članova Gradskog odbora SBB-a izražavala nezadovoljstvo kadrovskom politikom unutar Gradskog i Kantonalnog odbora ove stranke u Zenici.

Nezadovoljstvo je kulminiralo nelegalnim i nedemokratskim izborima unutar Gradskog odbora, što je rezultiralo postavljanjem povjerenika Gradskog odbora, čiji rad i politika također nisu bili u skladu sa principima i načelima ove stranke. Obzirom da ni nakon višemjesečne demokratske “borbe” nismo uspjeli napraviti značajnije promjene, te obzirom da je ovakva politika za mene neprihvatljiva, moja dalja aktivnost u okviru ove stranke izgubila je svaku svrhu. Stoga se najljepše zahvaljujem Kantonalnom izbornom štabu SBB-a na iskazanom povjerenju i ponuđenom visokom mjestu na listi za Federalni parlament, koju ja na žalost iz gore navedenih razloga nisam mogla prihvatiti, te koristim priliku da ovim putem podnosem ostavku na sve dužnosti i funkcije, koje sam obnašala u okviru SBB Fahrudin Radončić. Također se od srca zahvaljujem na mnogobrojnim porukama podrške od strane građana koji su prepoznali moj rad u Gradskom vijeću Zenica i ovim putem im obećavam da ću u okviru svoga rada u Vijeću i dalje zastupati isključivo njihove interese i interese ovoga grada.

Svojim dosadašnjim kolegama želim uspješan nastavak aktivnosti vezanih za naredne izbore, – navodi u saopštenju za javnost prim. dr Amela Granić.