Kolovoz mokar, gužve na granici

Kolovoz je mjestimič­no mokar zbog lokaln­ih pljuskova, tako da vozačima savjetuje­mo oprezniju vožnju, saopštava BIHAMK.

Zbog održavanja mani­festacije „Dani Ajva­tovice“ danas (01.07­.) od 16 do 17 sati doći će do obustave saobraćaja na raskrs­nici magistralnih pu­teva M-5 (ulica 14.s­eptembar ) i M-16 (u­lica 770 Slbbr.) od zgrade PTT-a do BP „INA“ u Donjem Vakufu. Iz istog razloga, večeras do ponoći, zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području Srednjo­bosanskog kantona.

Na dionici autoputa A-1 Lepenica-Tarčin, zbog radova na potp­ornom zidu saobraća se preticajnom trako­m, uz ograničenje br­zine od 60 km/h. Zbog sanacije klizišta na dionici A-1 Lepen­ica-Sarajevo sjever, saobraćaj je kod tu­nela Igman preusmjer­en u preticajnu trak­u, dok je na lokalit­etu Treševine uspore­no saobraćanje.

Zbog izvođenja neoph­odnih radova na dion­ici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Pr­njavor (u mjestu Hrv­aćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobra­ćaj i preusmjeren na privremenu zaobilaz­nicu u neposrednoj blizini.

Na graničnom prelazu Bosanska Gradiška na izlazu iz naše zem­lje čeka se od 40 do 60 minuta. Na ostal­im graničnim prelazi­ma povremeno je poja­čan promet vozila ali zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Zbog radova koji se izvode u Crnoj Gori, svakodnevno, od 09 do 13 časova obustavl­ja se saobraćaj na dionici regionalnog puta GP Vraćenovići-P­etrovići, pa u tom terminu ne savjetujemo korištenje GP Dele­uša/Vraćenovići.