Zeničanka umrla od trovanja gljivama?

Zenica je u šoku nakon vijesti o tragičnoj smrti njihove 73-godišnje sugrađanke Esade Ahmetspahić, koja je, navodno, preminula usljed trovanja gljivama, objavio je Dnevni Avaz.

Esada je konzumirala gljive, najvjerovatnije mliječnice, koje je, kako saznaje, dobila od komšinice, nakon čega su se počeli javljati zdravstveni problemi.

Četiri dana trpjela je bolove te se javila na Infektivni odjel Kantonalne bolnice Zenica. Nažalost, i pored maksimalnih napora zeničkih ljekara, Esada je preminula.

Doktorica Eldira Hadžić s Odjela za infektivne bolesti zeničke bolnice ističe da je pacijentica primljena oko podne, a preminula prije ponoći.

Tokom dana je dehidrirala, uključena je neophodna terapija, ali uprkos našim naporima, pacijentica je, nažalost, preminula – kaže dr. Hadžić.

Ističe kako porodica nije odmah rekla da je preminula jela gljive.

Čudna je cijela situacija s obzirom na to da jedan obrok, u ovom slučaju gljive, obično jede više članova porodice. Ovdje je bilo drugačije. Imali smo više sličnih slučajeva, a u ovom sumnjamo da su gljive uzrokovale smrt, – izjavila je za Dnevni Avaz.

Preminula u bolnici

Porodica je odbila obdukciju, iako je to uobičana praksa u slučajevima kada u bolnici, u okviru 24 sata boravka, kod pacijenta nastupi smrt, navodi Dnevni Avaz.