FOTO: Zeleni polumjesec podijelio paketiće malim pacijentima u Kantonalnoj bolnici

Delegacija Zelenog polumjeseca Zeničko-dobojskog kantona posjetila je, u sklopu realizacije projekta „Djeci u pohode“, pet odjela Kantonalne bolnice Zenica i malim pacijentima uručila prigodne poklone.

Aktivisti ove organizacije tradicionalno posjećuju mališane koji se liječe na odjelima Kantonalne bolnice, dva puta godišnje, već 20 godina zaredom. Ovaj put su posjetili male pacijente smještene na Ortopediji, Zaraznom odjelu, Hirurgiji, Maloj i Velikoj pedijatriji.

Paketiće im je uručio predsjednik Zelenog polumjeseca Zeničko-dobojskog kantona, Ibrahim Hadžimuhović. U ime malih pacijenata, zahvalila mu se Elvedina Alić, glavna sestra na Pedijatriji.

Stotinjak paketića koji su ovom prilikom podijeljeni primjereni su uzrastu djece od 1 do 14 godina i sadrže voće, slatkiše odnosno konditorske proizvode i igračke. Eventualni višak paketića podijeliće se bolesnicima na odjelu Neuropsihijatrije.

Sve akrivnosti Udruženje provodi uz pomoć stalnih donatora zahvaljujući kojima je i ovaj put pružena ruka podrške hrabrim mališanima koji ove proljetne dane provode u bolnici. (A.S.)