VIDEO+FOTO: Bajram u Čaršijskoj džamiji

foto: Ismir Pahuljko Sačak

Muslimani širom svijeta danas obilježavaju prvi dan Ramazanskog bajrama. On dolazi nakon 30 dana posta u kojem su vjernici iskazivali svoju svijest o Gospodaru Allahu dž.š.

Bajramski vaz je održao glavni imam MIZ-a Zenica Jakub efendija Salkica, a namaz i bajramsku hutbu održao je muftija zenički Ejub efendija Dautović.

Danas nam je Allah iz svoje neizmjerne dobrote otvorio kapije svoje milosti i oprosta i pružio nam nadu i utjehu da ovaj svijet može biti bolji i da će biti bolji, – kazao je Dautović tokom hutbe.

Nakon bajram-namaza upriličen je tradicionalni prijem kod muftije zeničkog, a u Staroj čaršiji održan je kulturni program uz kafu i kolač.

Drugi dan Bajrama obilježava se kao Dan šehida. Polaganjem cvijeća na spomen obilježju Kameni spavač i vjerskim djelom na Prašnicama odat će se počast najboljim sinovima naše domovine.

Radio-televizija Zenica i Portal ZenicaInfo prenosili su svečanost iz Čaršijske džamije u programu uživo. Prenos našeg programa iz terenskog studija nastavljamo sve do 13 sati. (N. Glibo)

BAJRAMSKI PROGRAM – LIVE

Gepostet von Zenicainfo.ba am Donnerstag, 14. Juni 2018