Sarajevo domaćin Evropskog prvenstva u ragbiju

Prema odluci donesenoj na Generalnoj skupštini Rugby Europe-a u Luxemburgu u junu 2017., Sarajevo je domaćin Evropskog prvenstva u ragbiju, koje će se održati 23. i 24. juna 2018. godine na stadionu “Otoka”.

U borbi za prvaka evropske Konferencije 1 učestvovat će reprezentacije Moldavije, Turske, Crne Gore, Srbije, Slovenije, Slovačke, Finske, Norveške, Češke, Monaka, Austrije i Bosne i Hercegovine.

Ekipa Bosne i Hercegovine sastavljena od igrača koji nastupaju u domaćem prvenstvu pojačana sa igračima koji nastupaju u evropskim ligama, Slovenija, Francuska, Italija i Njemačka.

Ambicije selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine Mirsada Fetića su plasman u finale Evropskog prvenstva Sarajevo 2018. i prelazak u takmičarsku grupu MEN7S -TROPHY, iznad koje postoji jedino prva liga Evropskog ragbija, Men 7S –GPS (Grand Prix Series).

Želimo iskoristiti domaćinstvo Evropskog prvenstva i pokušati obezbjediti ulazak u finale turnira u Sarajevu, te prelazak u višu jakosnu skupinu. Igrači su maksimalno motivisani i s nestrpljenjem čekaju 23. juni, izjavio je Fetić.

Početak prve takmičarske utakmice je 23. juna u 10:00 sati, dok će finalna utakmica biti održana dan kasnije u 17:30 sati. (M.P.)