Festival kreativnosti, znanja, prijateljstva i ljubavi 2018. u subotu, 16. juna

Festival kreativnosti, znanja, prijateljstva i ljubavi je kulturno-javna manifestacija koja je nastala na osnovu mnogobrojnih javnih manifestacija koje je „Abakus“ održavao u toku cijele godine za 9 godina svog rada i djelovanja, s ciljem promovisanja nadarenosti i specifičnih talenata djece predškolske i školske dobi, razvijanja interesovanja i vještina koje su potrebne za javne nastupe i jačanja samopouzdanja kod djece predškolske i školske dobi, saopšteno je iz ove ustanove.

Jedan od ciljeva je nagrađivanje najboljih polaznika programa „Abakusa“, počasnim titulama Prijatelj, Talent i Dijete godine, podsjećaju organizatori.

Program Festivala čine izvedbe dramskih predstava, igrokaza, plesnih, folklornih, horskih i recitatorskih tačaka, te izložba likovnih i drugih radova, nastalih u radionicama i na časovima „Abakusa“.

Proteklih godina, Festival u kojem učestvuje do stotinu dječaka i djevojčica od jedne do dvanaest godina, uspješno je organizovan, pa se i ovaj put očekuje više stotina gostiju u Velikoj sali Bosanskog narodnog pozorišta.

Festival kreativnosti, znanja, prijateljstva i ljubavi 2018. biće održan u subotu, 16. juna.