SBB o uspjehu kadrova Stranke u Vladi ZDK

U organizaciji Kantonalnog odbora Saveza za bolju budućnost održana je konferencija za novinare, na kojoj su govorili ministri u Vladi Zeničko-dobojskog kantona, Dragoljub Brenjo, Nikola Arsenić i Fahrudin Brkić.

Oni su ovom prilikom govorili o realizaciji nekoliko projekata iz njihovog resora, kao što su izgradnja policijskog doma, odjela interventne kardiologije, te cestovne infrastrukture.

Projekat javno-privatnog partnerstva i izgradnja odjela interventne kardiologije omogućit će da pacijenti ovaj nivo tercijalne zaštite koriste u Kantonalnoj bolnici Zenica. Dijagnostika i liječenje, za početak jednostavnijih operativnih zahva, skratiće listu čekanja.

Ministar Arsenić govorio je o kontinuiranom padu broja krivičnih djela, a kao najveći uspjeh Ministarstva unutrašnjih poslova ocijenio je smanjenje broja nastradalih i povrijeđenih u saobraćajnim nesrećama.

Kada je u pitanju ulaganje u putnu infrastrukturu, ministar Brkić najavio je investiranje 5 miliona konvertibilnih maraka. Od ovog iznosa, na području grada Zenice, za tri regionalne ceste, namjenjeno je 2.400.000 konvertibilnih maraka. (R.Š.)