RK Vardar na turniru u Zenici

Danas se Pane Škrbić, predsjednik Rukometnog kluba Čelik iz Zenice, u Skoplju sastao sa Mihajlom Mihajlovskim, predsjednikom rukometne SEHA lige, koji je najzaslužniji što je rukomet u Makedoniji sport broj jedan.

RK Vardar je 11 puta bio šampion Makedonije. Od sedam godina postojanja SEHA lige, RK Vardar je četiri puta šampion, te jedna od najjačih evropskih liga, evropski je šampion za ovu godinu…

Već 30 godina Mihajlovski je na najvažnijim pozicijama u makedonskom i evropskom rukometu: više od 20 godina bio je predsjednik RK Vardara, od samog osnivanja. Sedam godina je predsjednik SEHA lige, bio je direktor rukometne reprezentacije Makedonije. Uz sve to, Mihajlovski je i moj prijatelj, pa smo razgovarali o saradnji RK Vardara i RK Čelika, i tome da RK Vardar bude učesnik ovogodišnjeg tradicionalnog turnira ,,Zaim Kobilica’’ u Zenici, kaže Pane Škrbić.

Mihajlovski je izmedju ostalog rekao da će učiniti sve da RK Vardar bude učesnik ovogodišnjeg turnira ,,Zaim Kobilica’’ i na taj  način utiče na popularnost i razvoj rukometa u Zenici, a takođe da će on svojim autoritetom obezbijediti učešće na turniru još nekoliko izuzetno jakih rukometnih ekipa iz regiona jugoistočne i srednje Evrope, zaključio je Škrbić.

Na kraju, Mihajlovski je istakao da Bosna i Hercegovina ni ove godine neće imati svog predstavnika u SEHA ligi, jer, naši klubovi ne mogu zadovoljiti kvalitetom i infrastrukturom uslove koje postavlja generalni sponzor ovog takmičenja.