DF: Izetbegoviću zauzmi se za uhapšenog studenta u Turskoj

Demokratska fronta poziva nadležne institucije države da se hitno uključuje u rješavanje slučaja bh. studenta, Selmira Mešetovića, koji je kao državljanin Bosne i Hercegovine uhapšen u Turskoj.

Nas u Demokratskoj fronti ne začuđuje šutnja ministarstva nepravde koje vodi HDZ-ov kadar Josip Grubeša, niti nas začuđuje kukavičluk SDA, koja zatvara oči pred činjenicom da se naši državljani hapse po svijetu, bez da se država Bosna i Hercegovina obavijesti o okolnostima tih hapšenja, ali zastrašujuća, ponižavajuća i poražavajuća je spoznaja da niko ne reaguje.

Nismo u prilici da donosimo bilo kakve zaključke, međutim poražavajuće je to da ni roditelji studenata ni bh. diplomati još uvijek nisu u mogućnosti da stupe u kontakt da mladićem.

Stoga zahtjevamo od Predsjedništva Bosne i Herccegovine, naročito predsjedavajućeg Predsjedništva Bakira Izetbegovića, da se hitno angažuje kod vlasti Republike Turske kako bi se utvrdile sve okolnosti na osnovu kojih je bh. državljanih uhapšen, te kako bi se navedenom mogla pružiti pravna pomoć, saopšteno je iz Demokratske fronte.