Kiša ne posustaje: Donosimo prognozu za narednih nekoliko dana

Za danas i sutra, za goovo cijelo područje BiH, Federalno meteorološki zavod izdao je žuti meteo-alarm, predviđajući grmljavinsko nevrijeme.

Iduće sedmice će se prema prognozama zadržati nestabilni vremenski uslovi, praćeni kišom, grmljavinom i lokalnim pljuskovima, posebno popodne i uveče.

U ponedjeljak ujutro biće sunčano, a popodne i uveče porast naoblake, u većem dijelu zemlje, može usloviti kišu, pljuskove i grmljavinu. Padavine se ne očekuju na jugu Hercegovine. Vjetar slab do umjeren u Hercegovini i na zapadu Bosne jugozapadni, a u ostalim područjima sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnje temperature od 13 do 19, na jugu od 18 do 22, a dnevne od 26 do 32 °C.

U utorak će preovladavati nestabilno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom u većem dijelu zemlje, naročito popodne i u večernjim satima. Jutarnje temperature od 14 do 20, na jugu od 18 do 23, a dnevne od 26 do 32 °C.

U srijedu nestabilno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Padavine lokalno mogu biti i obilnije. Jutarnje temperature od 14 do 20, na jugu od 18 do 23, a dnevne od 24 do 30 °C.

U četvrtak također nestabilno, s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnje temperature od 13 do 19, na jugu od 18 do 23, a dnevne od 26 do 32 °C.