Vikend i početak sedmice bez promjena vremena

Ilustracija

U Bosni i Hercegovini u nekoliko narednih dana neće biti većih promjena vremena. Prema informacijama iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, vikend i ponedjeljak pratiće kiša i pljuskovi.

U subotu će biti malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Od sredine dana, postupno povećanje oblačnosti. Tokom dana, sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Lokalno je moguća i pojava grada. U Hercegovini bez padavina. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 16, na jugu zemlje od 16 do 20, a najviša dnevna između 26 i 32 stepena.

U nedjelju sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana, s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Padavine se očekuju u zapadnim, istočnim i ponegdje u centralnim djelovima. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 16, na jugu zemlje od 16 do 20, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 25 i 30, na jugu zemlje do 32 stepena.

U ponedjeljak, malo do umjereno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima, uz nešto više oblaka na zapadu može pasti i malo kiše. Tokom dana, sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini bez padavina. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 16, na jugu zemlje od 16 do 20, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 25 i 31 stepen, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.