Odluke drugostepene komisije Nogometnog Saveza BiH

Jučer je u prostorijama Nogometnog Saveza BiH u Sarajevu održan nastavak sjednice Drugostepene komisije za licenciranje klubova N/F Saveza BiH koja je započela u četvrtak, 24. maja 2018.godine.

Na sjednici se odlučivalo o žalbama NK ”GOŠK” Gabela, FK ”Borac” Banja Luka, FK ”Sloboda” Tuzla i NK ”Čelik” Zenica na odluke Prvostepene komisije za licenciranje klubova o odbijanju licenci navedenim klubovima za učešće u takmičenju Premijer lige BiH za sezonu 2018./19. godinu.
Drugostepena komisija je jednoglasno donijela Odluke:
1. Usvaja se žalba i Odluka Prvostepene komisije se stavlja van snage, te se izdaje licenca FK ”Sloboda” Tuzla za takmičenje u Premijer ligi BiH za sezonu 2018./2019. godinu.
2. Usvaja se žalba i Odluka Prvostepene komisije se stavlja van snage, te se izdaje licenca NK ”GOŠK” Gabela za takmičenje u Premijer ligi BiH za sezonu 2018./2019. godinu.
3. Usvaja se žalba i Odluka Prvostepene komisije se stavlja van snage, te se izdaje licenca NK ”Čelik” Zenica za takmičenje u Premijer ligi BiH za sezonu 2018./2019. godinu.
4. Odbija se žalba i u cjelosti se potvrđuje Odluka Prvostepene komisije, te se odbija izdavanje licence FK ”Borac” Banja Luka za takmičenje u Premijer ligi BiH za sezonu 2018./2019. godinu.
FK ”Borac” Banja Luka nije dokazao da nema neizmirenih obaveza iz osnova aktivnosti transfera (član 89.(F.03a), Pravilnika o licenciranju klubova za učešće u takmičenjima Premijer lige BiH prema FK ”Džaja” anja Luka, kao i prema uposleniku Željku Vranješu (član 94 (F.04a) istog Pravilnika, te je stoga žalba ovog kluba odbijena, a Odluka Prvostepene komisije za licenciranje u cjelosti potvrđena.
Ove odluke su konačne. (izvor: nfsbih.ba)