Čak 1.472 prijave stigle na konkurs za 69 državnih službenika

teamwork concept, business team working together, double exposure of meeting

Agenciji za državnu službu stigle su 1.472 prijave na konkurs za 69 državnih službenika, navodi se u odgovoru Savjeta ministara na poslaničko pitanje u vezi sa aktuelnom javnom konkursnom procedurom Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Za sprovođenje procedure izbora po javnom oglasu od 11. oktobra prošle godine Agencija za državnu službu imenovala je dvije komisije.

Prema informaciji Savjeta ministara koja je utvrđena na sjednici 15. maja, Komisija za radna mjesta u organizacionim jedinicama Sektora za informacione tehnologije je za 12 pozicija i 14 izvršilaca razmatrala 149 pristiglih prijava kandidata, dok je Komisija za izbor na ostala radna mjesta za 28 pozicija i 55 izvršilaca razmatrala 1.323 prijave.

Prema javnom oglasu za popunjavanje radnih mjesta državnih službenika u Upravi za indirektno oporezivanje bilo je omogućeno ravnopravno apliciranje licima koji nisu zaposlena u ovoj instituciji, kao i zaposlenima u Upravi, bez obzira na njihov status u momentu apliciranja.

U okviru procedure po oglasu je 7. marta obavljen pisani dio stručnog ispita testiranjem kandidata na koje je pristupilo ukupno 86 kandidata za radna mjesta Sektora za informacione tehnologije i 750 kandidata za ostala radna mjesta, zatim usmeni dio ispita kojem je pristupilo 34 kandidata za pozicije Sektora za informacione tehnologije i 331 za ostale pozicije.

Na osnovu rezultata koje su kandidati ostvarili na stručnom ispitu, Komisije su utvrdile liste uspješnih kandidata, na osnovu kojih je Uprava dostavila Agenciji za državnu službu prijedlog za postavljenje 68 državnih službenika.

U informaciji se napominje da nije izabran izvršilac na poziciju šefa Carinske ispostave Neum. (Srna)