Humanitarna predstava “Lude sedamdesete” u KŠC “Sv. Pavao”

Gradsko Kazalište Mladih Vitez izvest će 30. maja u 19 sati u KŠC “Sv. Pavao” u Zenici humanitarnu predstavu “Lude sedamdesete” koja se realizira u okviru kampanje “65+ razloga za život” s ciljem poboljšanja uvjeta života starih osoba u 10 općina i gradova u BiH.

Kampanju su osmislili volonteri HKO “Kruh sv. Ante” kako bi pokazali javnosti da stare osobe nisu zaboravljene i da mladi i bh. društvo mogu učiniti puno kako bi im omogućili dostojanstvenu starost.

“Prva od aktivnosti u našoj kampanji jest humanitarna predstava ‘Lude sedamdesete’ koja priča o četiri ‘mlade’ starice u staračkom domu i njihovoj njegovateljici. Što se događa s te četiri žene koje su ,'osuđene’ da svoje posljednje dane provedu u staračkom domu? Što biva s pojedincima koji se nalaze na marginama društva? Predstava je svojevrsno slavlje života svih nas, a posebno života četiri ‘mlade starice'”, saopćili su iz HKO “Kruh sv. Ante” te poručili kako starost nije etiketa, već je vrlina.

U predstavi igraju Berna Mišković, Ivona Matošević, Antonela Lukić, Marija Gudelj i Elena Stojak.

Autorica teksta je Ana Dragozet, režiju potpisuje Bruno Grebenar, dok je izvršni producent Ivan Sajević.

Ulaz na predstavu je besplatan uz mogućnost dobrovoljnog priloga.

Pored promotivnog dijela i informiranja bh. društva o potrebama i potencijalima osoba treće životne dobi, kampanja “65+ razloga za život” želi pomoći onima koji su u potrebi, bolesnim i marginaliziranim starim osobama.