Vremenska prognoza za iduću sedmicu: Spremite kišobrane!

Prema progozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda, iduća sedmica biće kišovita. Nestabilno vrijeme usloviće grmljavinske pljuskove u većem dijelu zemlje, ali će temperature i dalje imati visoke vrijednosti.

U ponedjeljak nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Na sjeveru i sjeveroistoku Bosne, uglavnom, bez padavina. Jutarnje temperature od 12 do 18, na jugu od 17 do 23, a dnevne od 27 do 33 °C.

U utorak nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. U većem dijelu istočne, sjeverne i sjeveroistočne Bosne uglavnom bez padavina. Padavine u Hercegovini, na zapadu i jugozapadu Bosne lokalno i obilnije. Jutarnje temperature od 12 do 17, na jugu od 18 do 23, a dnevne od 26 do 32 °C.

U srijedu nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Padavine lokalno mogu biti i obilnije. Jutarnje temperature od 11 do 17, na jugu od 18 do 23, a dnevne od 26 do 32 °C.

U četvrtak više sunčanog vremena prije podne. U drugoj polovini dana se prognozira jači razvoj oblačnosti koji će usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu. Pljuskovi će lokalno biti i obilni. Najniža jutarnja temperatura uglavnom između 11 i 17°C, na jugu od 16 do 20°C, a  dnevne između 24 i 30°C.