Čelik protiv Borca juriša na pobjedu

U okviru šestog kola lige za opstanak nogometaši Čelika ugositit će ekipu banjalučkog Borca. Nakon pobjede u prošlom kolu protiv Mladosti iz Doboja iz Kaknja, Zeničani žele novi trijumf koji bi ih približio cilju, a to je optanak u društvu najboljih.

Trener, Jasmin Džidić, uoči meča kaže da je još jedna teška sedmica iza njih, ali da protiv Borca moraju jurišati na nova tri boda.

Utakmica sa Borcem je od izuzetne važnosti za naš klub. Pozivam sve navijače da dođu u što većem broju, jer se radi o ključnoj utakmici u borbi za opstanak, – kazao je Džidić i dodao da se u tim vraća Šantić, te kapiten Salčinović.

Kouadio se priključio treninzima Čelika, ali po riječima Džidića on mora trenirati i slijedeću sedmicu da bi se uvjerili u kakvoj fizičkoj spremi se nalazi. Fenan Salčinović je kazao da se slijedeći protivnik nalazi u krizi.

Oni su velikani našeg fudbala i ne smijete ih otpisati. Imaju trenera koji je srčan i ako to prenese na ekipu oni mogu biti jako nezgodni. Zbog toga nam je podrška sa tribina izuzetno važna i pozivam navijače da dođu i da našeg velikana zajedno ostavimo u ligi, -kazao je Salčinović.

Utakmica Čelik – Borac igra se u subotu od 17 sati, a ulaz je slobodan. (M.P.)