6. jula ceremonija proglašenja najuspješnijih evropskih menadžera i ličnosti

foto: arhiva

Danas je ambasorica Republike Bugarske Nj.E. Avgustina Cvetkova Karabaševa u Amba-sadi Bugarske u Sarajevu primila predsjednika Uprave i generanog direktora Evropske nezavisne agencije za izbor i promociju najuspješnijih evropskih menadžera i ličnosti, Paneta Škrbića.

Škrbić je ambasadoricu Bugarske upoznao sa aktivnostima i protokolom, odnosno pripremama za 38. Ceremoniju dodjele prestižne evropske nagrade ,,Evropski najmenadžer i ličnost godine’’, koja će 6. jula biti održana u Sarajevu, uz učešće predstavnika dvadesetak zemalja Evrope i svijeta. Takođe, Škrbić je upoznao ambasadoricu Karabašev da je za pretsižnu nagradu ,,Evropska ličost godine’’ nominovan premijer Bugarske Boyko Borisov.

Ambasadorica Karabašev je Škrbića obavijestila da je premijer Borisov sa radošću prihvatio prisustvo Ceremoniji u Sarajevu, uz pratnju oko tridesetak bugarskih novinara i medija, te više privrednika i menadžera koji su spremni na saradnju i zajednička ulaganja sa kompanijama i ljudima iz biznisa Bosne i Hercegovine i zemalja Zapadnog Balkana.

Premijer Borisov veoma cijeni ,,Međunarodne sarajevske privredne susrete’’ u organizaciji Nezavisne agencije iz Bosne i Hercegovine kao mjesto susretanja i konkretnog dogovaranja saradnje zemlja i privrednika regiona i visoko cijeni da je ranije ovu nagradu u Sarajevu primio bivši predsjednik Bugarske Rosen Plevneliev – istakla je ambasaorica Karabaševa na sastanku sa Panetom Škrbićem.