Cabaret Club priređuje donatorsko veče za pomoć djeci s poteškoćama u razvoju

Danas, s početkom od 17 sati, u Cabaret clubu (zgrada Bosanskog narodnog pozorišta Zenica), biće održano donatorsko veče, za podršku osobama sa poteškoćama u razvoju i Javnoj ustanovi Škola za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju osoba sa poteškoćama u psiho-fizičkom razvoju Zenica.

Braća Petrović, Ivan i Andrija, podržavaju projekte pomoći osobama s poteškoćama u razvoju, pa su drage volje stali i uz ovaj humanitarni projekat, zajedno sa studentima Filozofskog fakulteta u Zenici.
Cilj je prikupljanje novca za kupovinu svega što je potrebno za realizaciju trodnevne škole sa djecom s poteškoćama. Na projektu će biti angažovani zenički studenti, podijeljeni u nekoliko grupa, koje će, svaka po tri dana, raditi nekoliko sati dnevno s djecom s poteškoćama u razvoju.
“Napravit ćemo program, učiti ćemo s njima, držati radionice, te gledati da na svaki način radimo kako na fizičkom razvoju te djece, tako i na psihičkom. Jer najbolje se uči kroz smijeh i pozitivnu energiju. Imat ćemo dvije smjene, kojima ćemo prilagodili program učenja”– istakla nam je Ayse Cankaya, jedna od organizatorica ove večeri.
U revijalnom programu će učestvovati sami studenti sa Filozofskog fakulteta, koji će predstaviti svoje talente i na taj način pokušati prikupiti što više novaca. Neke od tačaka koje će se izvoditi su:
1. Svijet, Ayše Čankaja
2. Ljubavi, Emin Alić + još jedna pjesma
3. Plesna tačka, Emina i Arnel
4. Da je tuga snijeg, Ajla Ajdinović
5. Opraštam ti, Vildana Bašić
6. Dvije pjesme, Anina Bajramović
7. Pjesma na turskom j, Ece Babus
8. Moj je život moja pjesma; Ajla, Ece, Ayse i Anina
9. Zajednička pjesma
Organizatori ističu da cijena karata nije određena. Svima je ostavljeno na volju da ovom projektu doprinesu koliko mogu.
Ivan i Andrija Petrović su uz pomoć prijatelja uspjeli već obezbijediti neke od materijala za radionice za osobe sa poteškoćama u razvoju. Nadamo se da će Cabaret club biti ispunjen do posljednjeg mjesta te da će studenti uspjeti u svojoj misiji.
JA GLASAM ZA DJECU, A TI? – poručuju organizatori Donatorske večeri za pomoć djeci s poteškoćama u razvoju.