U Visoko u maju dolaze svjetski stručnjaci za piramide

Od 7. do 13. maja 2018. u Visokom će biti održana međunarodna konferencija o energiji piramida. Svoj dolazak su potvrdili neki od vodećih svjetskih stručnjaka za piramide.

Iz Rusije dolazi prof. dr. Konstantin Korotkov sa Univerziteta u Sankt Peterburgu koji je patentirao uređaje za proučavanje uticaja energije piramida na prostor i ljude. Uz njega će biti i čuveni graditelj piramida u Moskvi, St. Peterburgu i Tomsku Valery Uvarov.

Iz Indije predavači će biti istraživač piramida prof. dr. Jiten Bhatt autor koncpeta ‘pyramid yantra’ i Anil Sinha s instituta u Bangaloreu koji se bavi utjecajem piramida na poljoprivredu.

Iz SAD dolazi stručnjak za piramide, skalarne valove i nutricionizam Ken Rohla.

Inžinjer Goran Marjanović iz Srbije će govoriti o skalarnim valovima izmjerenim na bosanskim piramidama, a Beograđanin Saša Nađfeji o rezultatima snimanja piramida PIP kamerom.

Domaćini konferencije su pronalazač bosanskih piramida dr. Semir Osmanagić i graditelj najveće moderne indijske piramide, kapaciteta 5.000 posjetilaca, Brahmarshi Patriđi, saopšteno je iz Fondacije Arheološki park, Bosanska piramida Sunca.