Skupština Kantona posjetila gradilište Centra za edukaciju policijskih službenika MUP-a

Predsjedavajući Skupštine Zeničko-dobojskog kantona Jasmin Duvnjak i članovi Komisije za nadzor rada policije, u pratnji policijskog komesara Šut Semira i ministra MUP-a Zeničko-dobojskog kantona Nikole Arsenića, posjetili su gradilište budućeg Centra za edukaciju policijskih službenika i prostorije Specijalne policijske jedinice Zeničko-dobojskog kantona u Zenici.

Komesar Šut Semir je istakao da je ovo generacijski poduhvat za sve nas, jer jednom u 100 godina se prave ovakvi multifunkcionalni objekti, u kojima se pruža mogućnost edukacije i obuke u fizičkim aktivnostima, taktici i ukupnoj fizičkoj spremi, ali i poznavanju zakonskih propisa. Boljom obukom i kvalitetnijim uslovima rada pojačat će se spremnost policije da odgovori na sve savremene sigurnosne prijetnje.

Predsjedavajući Duvnjak i članovi delegacije Skupštine su izrazili vidno zadovoljstvo sa građevinom, te čestitali Vladi Kantona na osiguranju sredstava za izgradnju i izvođačima radova na poštivanju rokova.

U sklopu objekta će biti heliodrom, bazen, moderna streljana, sportska sala, kabineti, prostor za centralni arhiv i mnogi drugi sadržaji koji će unaprijediti rad i efikasnost Specijalne i drugih jedinica MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, saopšteno je iz Vlade ZDK.

Svečano otvorenje je planirano za 15. maj – Dan policije Zeničko-dobojskog kantona.