FOTO: Proljetni bazar ženskog stvaralaštva u Zeničanki

Neformalna grupa Futura iz Zenice priredila je na drugom spratu Robne kuće Zenica Proljetni bazar ženskog stvaralaštva Zenica koji će biti otvoren danas do 16.30.

Učesnici su žene, individualni izlagači unikatnih, intelektualnih i tradicijskih vještina, kojima je to osnovna ili dodatna djelatnost. U ovoj svojevrsnoj umjetničkoj predstavi učestvuju i udruženja koja okupljaju žene i promovišu ženski aktivizam, stvaralaštvo tradicijskih suvenira, odjevnih dodataka, slikanja, heklanja, pletenja izrade nakita, pjesništva.

Kako za cilj imaju osnaživanje žena podizanju njihove svijesti o njima samima, njihovom značaju u društvu, bazar je prodajnog karaktera, a sve kao inicijalni poticaj za svjesnost o njihovim mogućnostima, – saopštili su organizatori.

Registrovano je 40 izlagača iz Zenice i susjednih mjesta, od toga osam udruženja, a među njima su i tri spisateljice koje su ovom prilikom promovisale knjigu poezije (Amina Buljubašić) i knjige za djecu i odrasle (Majda Krivić i Jasmina Imamović).

Voditeljica izložbe je naša voditeljica, Mirnesa Imamović, koja je ujedno izložila vlastite kreacije na štandu nazvanom Slatke čarolije by Mirnesa.

U galeriji fotografija koje nam je poslala, prva koju objavljujemo je torta izrađena by Mirnesa.