Djevojčica djevojčici: Irma Sajjri dodijelila zlatnu medalju

Članica Taekwondo kluba Zenica, devetogodišnja djevojčica Irma Kulačić, osvojila je danas zlato na Taekwondo turniru, Visoko Open. Prilikom osvajanja ove medalje, imala je i jedan poseban motiv – da na takmičenju bude najbolja, pa da medalju pokloni zeničkoj herojini, Sajjri Poljo, koja je trenutno na rehabilitaciji i liječenju u specijalnoj klinici u Dubrovniku.

Dok brojni prijatelji malene Sajjre njenom liječenju doprinose novčanim donacijama, Irma je odlučila da oporavak svoje 12-godišnje sugrađanke ubrza na svoj način – dodjeljujući joj osvojenu zlatnu medalju.

Draga naša Sajjra, želimo ti brz oporavak! Irma Kulačić, učesnica mnogih turnira (trenira s tvojim bratom Amarom), sama je izrazila želju da na današnji turnir, Visoko Open, izađe na borbe i da osvoji prvo mjesto, naravno s ciljem, a cilj joj je da pokloni medalju baš tebi, jer je zaslužuješ,… jer si veliki borac… borac sa ogromnim srcem. Jedina želja joj je da što prije ozdraviš i budeš jaka, da ne posustaješ ni u jednom trenutku. Medalju si zaslužila i to zlatnu. “Ja ne mogu nikako drugačije pomoći, a imam želju da osvojim prvo mjesto i poklonim to isto prvo mjesto Sajjri”, – prenosi Irmine riječi njena majka u Facebook statusu prenesenom u grupi za podršku liječenju Sajjre Poljo.

Medalja je danas osvojena i biće uručena Sajjrinom bratu Amaru na treningu, u ponedjeljak.

12-godišnjoj Sajjri Poljo, koja je prije dvije godine teško nastradala u saobraćajnoj nesreći u Raspotočju, možete pomoći putem ovoga linka.