Sutra tradicionalna Planinarska čimburijada na Liscu

Planinarsko društvo Tajan-Lisac Zenica organizuje u subotu, 24. marta, tradicionalnu društvenu manifestacija „Planinarsku Čimburijadu“ koja se održava na planinarskom domu Lisac.

Programom Čimburijade planirano je:

7.00 sati okupljanje učesnika prostorije društva
7.30 sati zajednički odlazak redovna aut. Linija zenica – gradišće
11.00 sati dolazak na pl. Dom lisac zajedničko druženje spravljanje čimbura
15.00 sati individualni polazak za gradišće
17.50 sati redovna aut. Linija za zenicu
20.00 zajedničko druženje u Planinarskom domu na Liscu

Organizatori napominju da se učesnici trebaju prilagoditi vremenskim prilikama i ponijeti sa sobom odgovarajuču planinarsku opremu.

Zahvaljujući članovima Društva i donatorima, obezbjeđena su jaja za sve učesnike, tople prostorije u planinarskom domu i planinarski čaj.

Da za ovu našu planinarsku manifestaciju vlada veliki interes planinara i građana Zenice dokaz je već više od mjesec dana najavljivani dolazak gostiju iz Goražda, Tuzle, Lukavca, Cazna, Bugojna, Sarajeva, Visokog, Travnika… i jedne veće grupe planinara iz Hrvatske, Belišće, Osijek i Našica, koji već tradicionalno dolaze za ovu priliku. Jer, kako kažu, ovo je jedinstvena manifestacija među planinarima, gdje se dolazak proljeća dočekuje spremanjem čimbura sa srijemošem, divljim bijelim lukom, koji se peče ispod saća.

Vrijedno je spomenuti da se ova manifestacija organizuje još od 1972. godine, koju su tada organizovali članovi Tajana i koja nije izgubila svoju tradiciju do današnjih dana i koju će naslijediti i novi članovi društva.

Bernadin Kapo, PD Tajan-Lisac Zenica